Go Back
+ servings
opskrift spansk tortilla

Spansk tortilla

Cocina en Casa
Der er utrolig mange måder at lave tortilla española på, her får du min favoritopskrift med kartofler og løg.
5 fra 5 stemmer
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 30 min
Ret Forret, Tapas
Køkken Spansk
Antal 4 personer

Køkkenudstyr

  • Stor stegepande
  • Lille stegepande

Ingredienser
  

  • 3 Æg
  • 2 Kartofler
  • 2 Løg
  • 3 dl Solsikkeolie
  • 2 spsk Olivenolie
  • Salt

Sådan gør du
 

Fase I - fritering af kartofler og løg

  • Hæld solsikkeolien i den store stegepande og sæt den på varmen
  • Skær løgene i julienneform, ikke hakket løg
  • Tilføj løgene i olien
  • Skræl kartoflerne, skær dem i halve stykker og derefter i skiver. Salt kartoflerne
  • Tilføj kartoflerne i stegepanden efter løgene har været der i mindst fem minutter
  • Lad løg og kartofler fritere i ca 10 minutter. Tjek og vend engang imellem
  • Brug en træske til at gøre kartoflerne i små stykker
  • Separer kartofler og løg fra olien i en siv. Lade det køle i 5 minutter

Fase II - Spansk tortilla

  • Hæld lidt olivenolie i den lille stegepande
  • Hæld de friterede kartofler og løg i en stor skål
  • Tilføj æg, salt og rør blødt i massen så ingredienserne blandes
  • Tilføj æggemassen i den opvarmede stegepande
  • Vend tortillaen efter ca 2 minutter vha en tallerken
  • Skru ned for varmen og lade den stege et par minutter på den anden side
  • Sæt tortillaen på en kold tallerken så den kan køle af. Den skal helst ikke i køleskabet
  • Servér efter 5-10 minutter eller lade den køle helt ned

Video

Noter

Hvis der er noget tilovers kan du lægge et stykke køkkenpapir ovenpå og sætte den her i spisekammeret. Hvis du foretrækker at sætte den i køleskabet så husk at konsistensen vil ændre sig så det er bedst at tage den ud af køleskabet et stykke tid før du vil spise tortillaen. Hvis du vil varme den lidt op, hvilket jeg ikke selv gør, så er det bedre hvis du bruger en pande end i mikroovnen da det vil tørre tortillaen ud. 
Keyword omelet