Go Back
+ servings
opskrift escalivada

Escalivada

Cocina en Casa
Her har jeg kun brugt rød peberfrugt og aubergine som er min favoritblanding.
4 fra 3 stemmer
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 1 t
Samlet tid 1 t 15 min
Ret Forret
Køkken Cataluña
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 store røde peberfrugter
  • 2 aubergine
  • hvidløg
  • Olivenolie
  • Salt

Sådan gør du
 

Forbederelse

  • Varm ovnen 180º
  • Vask grøntsagerne og læg dem i et ovnfad med sølvpapir
  • Prik auberginenmed en skarp kniv, så den ikke brister med ovnens varme
  • Hæld olivenolie og salt på
  • Pak individuelt ind i sølvpapir

Ovn

  • Sæt fadet i ovnen1 time
  • Vend grøntsagernehver 10 minut

Tilberedning

  • Tag fadet ud afovnen og læg grøntsagerne på et bræt og hvile 5 minutter
  • Skæl grøntsagerne og fjern eventuelle frø fra peberfrugten
  • Skær ud i strimlerog læg dem i et lerfad
  • Tilføj salt, hakket hvidløg og olivenolie
  • Dæk fadet med papir eller film (efter at køle af)
  • Lad retten hvile i en times tid. Hvis du sætter fadet ikøleskabet så tag det ud i god tid

Noter

Man behøver ikke at benytte sølvpapir men så bør man også være mere opmærksom på varmen i ovnen og huske at vende grøntsagerne ofte så skindet ikke bliver brændt.
Keyword escalivada