Churros er spaniernes svar på vores æbleskiver, som de nyder morgen, eftermiddag (merienda) og sågar på vejen hjem efter en tur på diskoteket, ligesom vi gør med friske varme tebirkes.
No ratings yet
Forb. tid 20min
Tilb. tid 10min
Samlet tid 30min
Ret Dessert
Køkken Spansk
Antal 4personer
Køkkenudstyr
Sprøjtepose med stjernetyl
Ingredienser
300gmel
300mlvand
salt
olivenolie
solsikkeolie
sukker eller flormelis
Sådan gør du
Dej til Churros
Hæld melen i en skål
Varm vand i en gryde og tilføj salt og olivenolie
Hæld melet i gryden ved kogepunktet
Rør dejen med en træske indtil den er kompakt
Lad dejen stå et par minutter i skålen og køle ned
Tilføj dejen i sprøjteposen med en ske. Det er vigtigt at der ikke er lufthuller i dejen
Form churros i stænger eller halvsløjfer på bagepapir
Stegning
Varm olien i gryden til 180º-190º
Læg churros i gryden og vend dem et par gange
Tag churros væk fra olien og læg dem på et tørt køkkenpapir
Læg churros i en skål og drys med sukker eller flormelis