Go Back
+ servings
churros spansk opskrift

Churros

Cocina en Casa
Churros er spaniernes svar på vores æbleskiver, som de nyder morgen, eftermiddag (merienda) og sågar på vejen hjem efter en tur på diskoteket, ligesom vi gør med friske varme tebirkes.
No ratings yet
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 30 min
Ret Dessert
Køkken Spansk
Antal 4 personer

Køkkenudstyr

  • Sprøjtepose med stjernetyl

Ingredienser
  

  • 300 g mel
  • 300 ml vand
  • salt
  • olivenolie
  • solsikkeolie
  • sukker eller flormelis

Sådan gør du
 

Dej til Churros

  • Hæld melen i en skål
  • Varm vand i en gryde og tilføj salt og olivenolie
  • Hæld melet i gryden ved kogepunktet
  • Rør dejen med en træske indtil den er kompakt 
  • Lad dejen stå et par minutter i skålen og køle ned
  • Tilføj dejen i sprøjteposen med en ske. Det er vigtigt at der ikke er lufthuller i dejen
  • Form churros i stænger eller halvsløjfer på bagepapir

Stegning

  • Varm olien i gryden til 180º-190º
  • Læg churros i gryden og vend dem et par gange
  • Tag churros væk fra olien og læg dem på et tørt køkkenpapir
  • Læg churros i en skål og drys med sukker eller flormelis