Go Back
+ servings
4-etagers aeggekage omelet

Fireetagers spansk ægge(lag)kage med kartofler, løg, svampe, asparges, rejer og hvidløg

Cocina en Casa
Spansk omeletopskrift til tapas og familiefest
5 fra 1 stemme
Forb. tid 45 min
Tilb. tid 45 min
Samlet tid 1 t 30 min
Ret Hovedret
Køkken Spansk
Antal 6
Kalorier 200 kcal

Køkkenudstyr

  • Stor stegepande
  • Lille stegepande

Ingredienser
  

Spansk tortilla med kartofler og løg - lag 1

  • 4 Kartofler
  • 2 Løg
  • 3 Æg
  • Salt

Omelet med shiitake-svampe - lag 2

  • 100 g Shiitake
  • 2 Æg
  • Salt

Omelet med grønne asparges - lag 3

  • 500 g Asparges
  • 2 Æg
  • Salt

Omelet med rejer og hvidløg - lag 4

  • 350 g Rejer
  • 2 Æg
  • 2 fed Hvidløg

Mayonnaise til dressing

  • 1 Æg
  • 1 dl Planteolie
  • 1 spsk Ketchup
  • Citronsaft
  • Vineddike
  • Salt

Topping

  • 1 Æg

Sådan gør du
 

Spansk tortilla - 1 etage

  • Skær løg, kartofler ud og tilføj salt
  • Steg løg og kartofler i planteolie
  • Pisk æg og tilføj blandingen af stegte løg og kartofler
  • Hæld æggemassen over i en stegepande
  • Læg en tallerken ovenpå panden og vend æggekagen i panden
  • Tag tortillaen væk fra panden over på en tallerken for at køle af

Asparges-omelet - 2 etage

  • Skræl asparges og skær dem i 1 cm stykker
  • Tilføj salt og læg aspargeserne i stegepanden
  • Pisk æg og tilføj blandingen af stegte asparges
  • Hæld æggemassen over i en stegepande
  • Læg en tallerken ovenpå panden og vend æggekagen i panden
  • Tag tortillaen væk fra panden over på en tallerken for at køle af

Shiitake svampe omelet - 3 etage

  • Skær svampene (hvis stokken er hård er det bedre at fjerne den)
  • Tilføj salt og læg svampene i stegepanden
  • Pisk æg og tilføj blandingen af de stegte svampe
  • Hæld æggemassen over i en stegepande
  • Læg en tallerken ovenpå panden og vend æggekagen i panden
  • Tag tortillaen væk fra panden over på en tallerken for at køle af

Omelet med rejer og hvidløg - 4 etage

  • Hak hvidløg og rens rejerne
  • Læg hvidløgene først i panden og derefter rejerne
  • Pisk æg og tilføj blandingen af de stegte rejer
  • Hæld æggemassen over i en stegepande
  • Læg en tallerken ovenpå panden og vend æggekagen i panden
  • Tag tortillaen væk fra panden over på en tallerken for at køle af

Pink mayonnaise dressing

  • Brug en stavblender til at mixe æg, salt, eddike, citronsaft og ketchup

Revet æg topping

  • Kog et hårdkogt æg, afkøl og brug et rivejern til toppingen

Nutrition

Serving: 200gCalories: 200kcal
Keyword omelet