Go Back
+ servings
dorade ovn kartoffelskiver

Dorade, kartoffelskiver og skalotteløg i ovn

Cocina en Casa
En enkel og meget let tilberedning af Dorade eller andre typer fisk i ovnen. Doraden kan anbefales på grund af sin delikate smag samt de sundhedsfremmende næringsstoffer, som den indeholder. Det er en halvfed fisk med lavt kalorieindhold, og som ikke har brug for et for ekstra fedtstof.
4.41 fra 5 stemmer
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 50 min
Ret Hovedret
Køkken Spansk
Antal 4 personer
Kalorier 300 kcal

Ingredienser
  

  • 1 kg dorade
  • 1 kg kartofler
  • 3 fed hvidløg
  • Citron
  • Persille
  • Planteolie
  • Olivenolie
  • Salt og pebber

Sådan gør du
 

  • Varm ovnen 180º- 200º
  • Skræl skalotteløg, kartoflerne og skær dem ud i skiver
  • Tilføj salt og steg i en stegepande med planteolie i 5-10 minutter
  • Tag dem ud af panden og hæld dem i en sigte
  • Smør en ovnfast skål og tilføj de stegte kartoffelskiver og skalotteløg
  • Vask fisken ren og fyld doraden med citron, persille, olie, salt, pebber og eventuelt krydderier
  • Skær et par snit på begge sider og på begge sider af rygfinnen bag hovedet
  • Tilføj salt, peber, hvidløg og olivenolie
  • Læg doraden i skålen oven på kartofelskiverne og skalotteløg
  • Sæt skålen i ovnen 15-20 minutter på 180º- 200º
  • Tjek temperaturen med en termostat - 65º -70º så er doraden parat

Noter

I stedet for dorade bruger jeg ofte Havbarsfisk som er fra samme familie og smager ligeså godt, faktisk synes jeg at havbarsen har en lidt bedre konsistens end doraden.

Nutrition

Calories: 300kcal
Keyword fisk i ovn