Go Back
+ servings
gazpacho opskrift

Gazpacho

Cocina en Casa
Spansk kold grøntsagssuppe
4 fra 3 stemmer
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 25 min
Ret Forret, Suppe
Køkken Andalucía
Antal 4 personer
Kalorier 75 kcal

Køkkenudstyr

  • Blender

Ingredienser
  

Gazpacho

  • 1 kg modne tomater
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 agurk
  • 1 fed hvidløg
  • 30 ml sherryvinaigre
  • 150 g hvidt brød fx fra baquette/flûte
  • 1 dl jomfruolivenolie
  • 2 dl vand

Tilbehør

  • 1 hakket tomat
  • 1 hakket grøn peberfrugt
  • 1 hakket agurk
  • 1 hakket løg
  • Croutons
  • Olivenolie

Sådan gør du
 

  • Rens grøntsagerne grundigt.
  • Skær tomaterne, agurken, peberfrugt og brød i mindre stykker.
    gazpacho ingredienser
  • Tilføj grøntsagerne, brød, hvidløg, olivenolie og sherryvinaigren i blenderen.
  • Mix det hele i blenderen et par minutter og tilføj vand. Mix med blender igen.
  • Hæl blandingen i en skål og sæt den i køleskabet et par timer.
  • Forbered garnituren ved at skære grøntsagerne i små terninger.
  • Friter brødterningerne i olivenolie med et fed hvidløg.
  • Læg garnituren i små skåle hver for sig med en teske til servering.

Video

Noter

Hvis du ikke har tid til at forberede Gazpachoen nogle timer før så kan bruge isterninger i stedet for vand, så retten bliver hurtigt kold. Læg gerne ekstra isterninger i skålen og tage dem ud efter 5-10 minutter.
Der er principielt to måder at servere Gazpacho på. Den ene er som forret i en dyb tallerken eller lille skål med garnituren ved siden af, så man selv kan vælge hvilke ingredienser du vil tilføje. Den anden er som tapas i et glas, som man kan drikke den kolde suppe direkte fra.

Nutrition

Serving: 3dlCalories: 75kcal
Keyword sommerret