Go Back
+ servings
hjemmelavet tomatsovs

Hjemmelavet tomatsauce (batch cooking)

Cocina en Casa
Den bedste tomatsauce er den du selv forbereder med friske modne tomater
5 fra 1 stemme
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 1 t 30 min
Samlet tid 2 t
Ret Sovs
Køkken Spansk
Antal 24 rationer
Kalorier 30 kcal

Køkkenudstyr

  • Stor gryde 10l
  • Presse-purée
  • Sylteglas

Ingredienser
  

  • 5-6 kg Modne tomater
  • Olivenolie
  • Hvidløg
  • Salt, peber og pimentón (paprika)
  • Krydderurter fx oregano og basilikum
  • Sukker

Sådan gør du
 

  • Skyl/vask tomaterne først og derefter skær dem i mindre stykker.
  • Hak 4-5 fed hvidløg.
  • Sæt en stor gryde på varmen og hæld olivenolie og hvidløg i.
  • Tilføj tomaterne og vent et par minutter med salt, peber og pimentón.
  • Lad retten simre 30 minutter med låg på.
  • Rør rundt en gang imellem for at bunden ikke brænder på og for at blande ingredienserne.
  • Prøvesmag om der mangler salt og eventuelt lidt sukker.
  • Lad saucen simre 30 minutter uden låg på.
  • Sluk for varmen når saucen har den rigtige konsistens og lad gryden køle af.
  • Filtrér tomatsaucen med en presse-purée.
  • Hæld tomatsaucen over i sylteglas.
  • Læg sylteglasserne i en gryde med varmt vand og kog 30 minutter.
  • Sluk for varmen og lad det hele køle ned.
  • Sæt sylteglassene i spisekammeret.

Noter

Hvis tomaterne er fuldmodne er der normalt ikke behov for sukker.
Har du ikke har en presse-purée kan du vælge først at flå tomaterne i kogt vand og pille skindet af.
Mangler du en stor gryde så brug en gryde plus en stor stegepande i stedet for og forberede saucen simultant i begge. Hæld saucen fra stegepanden over i gryden når den er reduceret og der plads nok.

Nutrition

Calories: 30kcal
Keyword hjemmelavet tomatsauce