Hvorfor rejse til León?

Det er der flere gode grunde til, hvis du vil opleve en dejlig ferie. Alle kan få udbytte af at besøge León enten en romantisk breakaway, en familierejse, en tur med vennerne eller helt alene.

Måske er León ikke et af de steder som de fleste tænker på når de vælger rejsedestination på trods af at byen og området El Bierzo tilbyder rigtig mange skønne oplevelser til enhver smag. Du kan føle kontrasterne alt efter tidspunktet du går rundt i gaderne eller hvornår på året du rejser derhen. León ligger i 800 meters højde og her vil du mærke betydelige temperaturforskelle fra under frysepunktet om vinteren til over 30º om sommeren.

León har alt, hvad hjertet kan begære lige fra kultur, historie, seværdigheder, natteliv, skønne landsbyer, natur og selvfølgelig tapas, gastronomi og fantastisk vin fra El Bierzo.

katedral leon

Her kan du nyde Spanien på en anderledes måde end de typiske turistbyer hvor der ofte er flere udlændinge end lokale. Leóns historiske bydel er vidunderlig smuk og sprudler af stemning fra tidlig morgen til sent om natten. Bylivet starter på rådhuspladsen hvor der bliver solgt friske varer som frugt, grøntsager, kød, osv på markedspladsen men ellers så er morgenstunden ret stille i byen.

Langsomt begynder butikkerne at åbne og der kommer flere og flere ind i den historiske bydel. Selvom den historiske bydel af León ikke er særlig stor så kan det være svært at finde rundt i de små gader men hvis du er i tvivl så spørg bare efter hovedgaden Calle Ancha, Strøget i León.

Byen er omgivet af volde fra det 14 århundrede og indenfor murene kan du føle middelalderens puls når du går rundt og besøger katedralen, las plazas samt de gamle bygninger fra flere hundrede år siden.

Hvis du bliver sulten eller tørstig undervejs så behøver du ikke at bekymre dig for at finde et godt sted at spise. León har landsrekorden med 5,2 caféer, bar, restaurant per 1.000 indbyggere for en spansk hovedstad i et land som har selvsamme verdensrekord.

Når du bestiller et glas vin eller øl i en bar får du gratis en portion tapas og det koster ca 15-20 kr per bestilling og ofte er rationerne så gavmilde at man næsten ikke har behov senere for at spise frokost eller aftensmad. Men det er de færreste der stopper efter tre eller fire bestillinger da udvalget er stort og lækkert. En af de lokale livsretter er Morcilla de León, hakket og stegt blodpølse med løg men det er uden tvivl Cecina lufttørret okseskinke der er den gastronomiske perle og som León er mest berømt for.

rejse til leon spanien

Et dejligt sted at starte byturen er Plaza del Grano (Kornpladsen) den oprindelige markedsplads som har beholdt sin arkitektur med gyldne brosten fra de gamle tider.

Men der er mange andre steder som fx Barrio Húmedo, Barrio Romántico, Plaza de San Martín og Plaza Mayor hvor du kan du opleve Leóns atmosfære i al sin herlighed. Speciel i weekenden går det løs og det er en intens oplevelse som er svær at beskrive.

gå i byen paa cafe leon spanien
natliv leon spanien

Men det ikke kun byen i sig selv som er interessant at besøge og en af grundene til at tage til León er naturen udenfor og de smukke landsbyer i regionen. Offentlig transport kan være en udfordring så det er praktisk at leje en bil et par dage og køre til Astorga og Ponferrada.

gaudi astorga spanien
charmerende landsby nordspanien

I Astorga kan du blandt andet besøge en Gaudibygning og tæt på den lille landsby Castrillo de los Polvazares.

templarslot ponferrada nordspanien

Ponferrada er kendt for sit templarslot og hvis du kører sydpå imod den charmerende lille landsby Peñalba de Santiago vil du opleve en af de skønneste små landveje som munder ud i El Valle del Silencio.

charmerende landsby nordspanien

Sidst men ikke mindst så er León også kendt for at være på ruten af El Camino Santiago den såkaldte franske rute som er den mest befærdede pilgrimsrute af alle.

skøn natur spanien

Spansk musik med på vejen

Duncan Dhu var en spansk popgruppe fra 80’erne som var meget populær i en periode hvor Spanien blomstrede i kulturelle og sociale henseende. Gruppen havde deres egen “sonido” og skrev fantastiske sangtekster som er blevet klassikere og mange lytter stadig til Duncan Dhu 30 år senere.

Musikgruppen blev skabt af to tidligere bands som hed Aristogatos og Los Dalton og da de slog sig sammen tog de navnet Duncan Dhu fra en skikkelse i den skotske bog Kidnappet skrevet af Robert Louis Stevenson.

¡Buen viaje!

Skriv en kommentar