Churros
Ligesom italienerne har Pizzas, Pizzerías og Pizzeros, så har spanierne Churros, Churrerías y Churreros! Det er en spansk tradition, som officielt startede i året 1621, næsten 100 år efter at den spanske konge Felipe IV indførte chokoladen i Europa.
Siden har Churros og Chokolade gået hånd i hånd, og det var specielt i Madrid at traditionen af Churrerías slog sig fast, men senere bredte sig over hele landet i lokalerne eller i vogne i stil med de danske pølsevogne.
Der er to klassiske størrelser, den ene er Churros og den anden er Porras som har en bredere diameter. Formen plejer at være i stænger eller som en halv-sløjfe.
De er ikke svære at forberede, men hvis du vil lave rigtig mange churros fx til en fest, og undgå for meget arbejde på selve dagen, så kan forberede dejen, og forme churros på en flad bakke og sætte dem i fryseren. På selve festdagen skal du bare tage de frosne churros ud af fryseren lige før forberedelsen, og fritere dem nøjagtigt som om de var lige forberedt.
Men Churros uden varm chokolade det går ikke! Her kan du se hvordan du forbereder chokoladen, på samme måde som spanieren har gjort, siden de importerede den for 500 år siden:
Churros
Køkkenudstyr
- Sprøjtepose med stjernetyl
Ingredienser
- 300 g mel
- 300 ml vand
- salt
- olivenolie
- solsikkeolie
- sukker eller flormelis
Sådan gør du
Dej til Churros
- Hæld melen i en skål
- Varm vand i en gryde og tilføj salt og olivenolie
- Hæld melet i gryden ved kogepunktet
- Rør dejen med en træske indtil den er kompakt
- Lad dejen stå et par minutter i skålen og køle ned
- Tilføj dejen i sprøjteposen med en ske. Det er vigtigt at der ikke er lufthuller i dejen
- Form churros i stænger eller halvsløjfer på bagepapir
Stegning
- Varm olien i gryden til 180º-190º
- Læg churros i gryden og vend dem et par gange
- Tag churros væk fra olien og læg dem på et tørt køkkenpapir
- Læg churros i en skål og drys med sukker eller flormelis