Dorade, kartoffelskiver og skalotteløg i ovn

Min søn og kone griner stadig af mig dengang jeg sagde på spansk “El Dorado está en el horno” som betyder “El Dorado ligger i ovnen” altså det legendariske forgyldte land – i stedet for at sige “La dorada …”.

Jeg mente selvfølgelig fisken La Dorada, Dorade på dansk, men ligesom andre dansktalende forveksler jeg han- og hunkøn engang imellem. Helt galt var det nu ikke, da La Dorada også betyder “den forgyldte”, der jo også kendes som Guldbras på dansk.

dorade-ovn-kartoffelskiver-01
Friskfanget dorade, vægt 1,3 kg

Langt de fleste dorader kommer fra opdrætning i Middelhavet og vejer fra 400g til 900g. Friskfanget dorader vejer normalt mindst 1kg og smagen er betydelig bedre da kødet er mørt og ikke så tørt som opdrættede dorader. Prisen er selvfølgelig dobbelt så dyr for friskfanget dorade.

For at undgå at fiskekødet bliver tørt kan jeg anbefale at bruge en termostat og tjekke temperaturen er 65º-70º når du tager doraden ud af ovnen.

Før jeg lægger kartoffelskiverne i ovnen steger jeg dem først i lidt planteolie så de bliver færdige i ovnen på samme tid som fisken. Jeg skær et snit fra hovedet ned af rygfinnen på begge sider, så kødet bag hovedet bliver mørt på samme måde som de tyndere dele af fisken.

dorade ovn kartoffelskiver

Dorade, kartoffelskiver og skalotteløg i ovn

Cocina en Casa
En enkel og meget let tilberedning af Dorade eller andre typer fisk i ovnen. Doraden kan anbefales på grund af sin delikate smag samt de sundhedsfremmende næringsstoffer, som den indeholder. Det er en halvfed fisk med lavt kalorieindhold, og som ikke har brug for et for ekstra fedtstof.
4 fra 7 stemmer
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 50 min
Ret Hovedret
Køkken Spansk
Antal 4 personer
Kalorier 300 kcal

Ingredienser
  

  • 1 kg dorade
  • 1 kg kartofler
  • 3 fed hvidløg
  • Citron
  • Persille
  • Planteolie
  • Olivenolie
  • Salt og pebber

Sådan gør du
 

  • Varm ovnen 180º- 200º
  • Skræl skalotteløg, kartoflerne og skær dem ud i skiver
  • Tilføj salt og steg i en stegepande med planteolie i 5-10 minutter
  • Tag dem ud af panden og hæld dem i en sigte
  • Smør en ovnfast skål og tilføj de stegte kartoffelskiver og skalotteløg
  • Vask fisken ren og fyld doraden med citron, persille, olie, salt, pebber og eventuelt krydderier
  • Skær et par snit på begge sider og på begge sider af rygfinnen bag hovedet
  • Tilføj salt, peber, hvidløg og olivenolie
  • Læg doraden i skålen oven på kartofelskiverne og skalotteløg
  • Sæt skålen i ovnen 15-20 minutter på 180º- 200º
  • Tjek temperaturen med en termostat – 65º -70º så er doraden parat

Noter

I stedet for dorade bruger jeg ofte Havbarsfisk som er fra samme familie og smager ligeså godt, faktisk synes jeg at havbarsen har en lidt bedre konsistens end doraden.

Nutrition

Calories: 300kcal
Keyword fisk i ovn

Skriv en kommentar

Opskrift Vurdering