“Paella” med nudler

Fideuá er en traditionel ret som fra Gandía, en by i den sydlige del af provinsen Valencia. Den er meget populært i Catalunya, Valencia og Levante i restauranter og er en typisk ret som man spiser i familie.

Men hvad er Fideuà egentlig for en ret? Den ligner lidt en paella men i stedet for ris så bruger man nudler som hedder “fideos” og de er meget populære i Spanien. Faktisk så bliver Fideos brugt i Catalunya til julefrokosten i en anden ret som hedder “Sopa de galets“.

Der findes flere types Fideos nudler alt efter hvilken ret man vil forberede. Nudlerne er kategoriseret med et nummer fra 0-5 afhængig af diameter og til denne opskrift har jeg brugt nº2.

Hvis du vil have en stærkere smag af fisk kan du vælge at bruge fiskebouillon i stedet for vand men det er ikke nødvendigt hvis du har gode rejer og blæksprutte-sepia.

fideua spansk nudelret

Hvis du går på restaurant i Spanien vil du bemærke at spaniere foretrækker at spise Paella og Fideuà til frokost grundet fordøjelsen klares bedre end sent om aftenen.

Fideuà er faktisk en rimelig let ret at forberede og jeg vil anbefale dig at prøve denne opskrift før du springer ud og prøver med en Paella. Alt i alt tager det cirka 1 times tid at forberede mens en Paella har brug for mere kogetid.


Her på disse billeder kan du hurtigt se fremgangsmåden:

sepia i fideua opskrift
rejer og sepia i fideua
rejer og sepia fideua
fideos til fideua
opskrift fideua
fideua med gambas og sepia

Fideua med sepia-blæksprutte og rejer

Cocina en Casa
Klassisk pasta-nudler ret
5 fra 1 stemme
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t
Ret Forret, Hovedret
Køkken Middelhavet
Antal 4
Kalorier 1000 kcal

Køkkenudstyr

  • Paellera

Ingredienser
  

  • 400 g Fideos nº 2 (spanske nudler)
  • 1 Sepia-blæksprutte
  • 250 g Gambas (rejer)
  • 4 Friske modne tomater Evt fra dåse
  • 3-4 fed Hvidløg
  • 1 Løg
  • 1 l Vand Evt fiskebouillon
  • Olivenolie 0'4 eller jomfru
  • Salt

Sådan gør du
 

  • Hak løg, hvidløg og riv tomaterne
    sofrito fideua
  • Sepia-blæksprutte
    fideua frisk sepia
  • Forbered rejer og sepia
    fideua_gambas_frescas
  • Steg rejerne i panden (paellera) i olien. Klip benene, følehorn og antenner af med en saks før du lægger dem i panden for at undgå de falder af og senere at de blander sig med fideo-pastaen.
    fideua_02
  • Skær blæksprutten med saks
    sepia blaeksprutte
  • Hæld olivenolie i Paellera, eller stor pandesteg
    fideua_paellera
  • Blæk
    sepia-blaeksprutte-blaek
  • Læg sepiaen i panden efter at tage rejerne væk
    sepia opskrift fideua
  • Læg rejer og sepia til side
    rejer og sepia fideua
  • Tilfør lidt ekstra olie og læg det hakket løg i panden (sofrito – forklaring)
    fideua_loeg_pande
  • Tilfør revet tomat når løget er klar
    revet tomat fideua
  • Lad retten simrer et stykke tid
    fideua forberedning
  • Tilfør blækken fra sepia – skær den i stykker så blækken kommer ud
    sepia blæk i fideua
  • Tilfør sepiastykkerne
    sepia i fideua opskrift
  • Lad retten simrer et stykke tid
    opskrift på fideua med rejer
  • Tilfør vand
    fideua forberedelse
  • Lad retten simrer
    fideua simrer
  • Varm fideos i en stegepanden uden olie under svag varme
    fideos til fideua
  • Tilfør fideos (nudlerne)
    fideos til fideua
  • Når vandet begynder at koge tilsæt rejerne
    rejer og sepia i fideua
  • Mens retten simrer bevæg den rundt lidt med hånden så bunden ikke brænder fast.
    opskrift fideua
  • Når nudlerne har optaget saften til sig så er retten parat
    opskrift fideua med rejer og sepia
  • Forbered portionerne
    opskrift fideua
  • Værsgo'
    fideua med sepia og rejer
  • opskrift fideua med sepia og rejer

Nutrition

Calories: 1000kcal
Keyword spansk pastaret

Skriv en kommentar

Opskrift Vurdering