Kikærter i hjemmelavet tomatsauce

Kikærter er sunde, smager godt, de er billige og sågar gode for klimaet. Denne ret passer til de kolde dage og du kan spise den til frokost eller aftensmad. Du kan sagtens forberede kikærter med tomatsauce dagen før og sætte den i køleskabet så du kan tage den med på arbejdet og varme den lidt op i mikroovnen.

kikærter i tomatsauce

Kikærter i tomatsauce

Cocina en Casa
Brug enten tomat fra dåse eller endnu bedre riv friske tomater
5 fra 1 stemme
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 25 min
Samlet tid 30 min
Ret Forret, Hovedret
Køkken Spansk
Antal 4

Ingredienser
  

  • 800 g kikærter
  • 4-5 tomater
  • 2-3 fed hvidløg
  • Olivenolie
  • Salt, (paprika) og krydderurter

Sådan gør du
 

  • Rev tomaterne og hak hvidløg
  • Skyl kikærterne
  • Varm panden med lidt olivenolie og tilføj hvidløg
  • Tilføj tomat, salt, krydderurter og eventuelt pimentón (paprika)
  • Lad saucen simrer i 10 minutter
  • Tilføj kikærterne og lad retten simrer i 10 minutter mere

Noter

Tømte du ikke fadet og fik du ikke spist alt op? No problemo, hvis der er noget tilovers så kan du bruge det til at lave hummus med. Du skal bare tilføje lidt olivenolie, paprika (alt efter om du er til “comida picante”), hvidløg, citronsaft og spidskommen og så mixe det hele med en stavblender.

Visuel fremgangsmåde

Skriv en kommentar

Opskrift Vurdering