Escalivada

Escalivada er en vidunderlig typisk katalansk ret med aubergine og rød peberfrugt og er en god anledning til næsten alt lige fra daglig madlavning, tapas, særlige lejligheder. I tilfælde af at der er noget tilovers så læg det i madpakken til dagen efter.
Spis escalivada som forret med pan tumaca (pa amb tomàquet) eller som ledsagelse til kød, embutidos ibéricos, ansjoser eller røget sardiner i olivenolie.

Navnet kommer fra ”escalivar” som betyder ”at stege med gløder” og er en af de ældste teknikker i det traditionelle catalanske køkken. Denne kulinariske teknik involverer at riste hele grøntsager direkte over varmen eller i de varme gløder fra ilden, skrælle dem, fjerne frøene og skære dem i strimler med lidt olivenolie og hvidløg.

Du kan bruge denne teknik med mange typer grøntsager fx peberfrugt, aubergine, løg, tomat, hvidløg, græskar og kartofler alt efter smag. Du kan sagtens tilberede grøntsagerne i ovnen eller på en stegepande og det er utrolig let at forberede.

opskrift escalivada

Escalivada

Cocina en Casa
Her har jeg kun brugt rød peberfrugt og aubergine som er min favoritblanding.
4 fra 3 stemmer
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 1 t
Samlet tid 1 t 15 min
Ret Forret
Køkken Cataluña
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 store røde peberfrugter
  • 2 aubergine
  • hvidløg
  • Olivenolie
  • Salt

Sådan gør du
 

Forbederelse

  • Varm ovnen 180º
  • Vask grøntsagerne og læg dem i et ovnfad med sølvpapir
  • Prik auberginenmed en skarp kniv, så den ikke brister med ovnens varme
  • Hæld olivenolie og salt på
  • Pak individuelt ind i sølvpapir

Ovn

  • Sæt fadet i ovnen1 time
  • Vend grøntsagernehver 10 minut

Tilberedning

  • Tag fadet ud afovnen og læg grøntsagerne på et bræt og hvile 5 minutter
  • Skæl grøntsagerne og fjern eventuelle frø fra peberfrugten
  • Skær ud i strimlerog læg dem i et lerfad
  • Tilføj salt, hakket hvidløg og olivenolie
  • Dæk fadet med papir eller film (efter at køle af)
  • Lad retten hvile i en times tid. Hvis du sætter fadet ikøleskabet så tag det ud i god tid

Noter

Man behøver ikke at benytte sølvpapir men så bør man også være mere opmærksom på varmen i ovnen og huske at vende grøntsagerne ofte så skindet ikke bliver brændt.
Keyword escalivada

Skriv en kommentar

Opskrift Vurdering