Lentejas con chorizo er en klassiker, der passer godt til koldt vejr, så medmindre du rejser til Spanien om vinteren, vil du nok ikke få serveret denne ret på restaurant. Men når sommeren er ovre, er der mange steder i Spanien, der har Linser med chorizo på menuen. Flere og flere spaniere forbereder deres egen madpakke, i stedet for at gå på restaurant til frokost, og denne linseret holder sig godt, så du kan sagtens forberede linserne dagen før og hvis der er noget tilovers, kan du lægge det i en tupper til dagen efter på arbejdet eller i skolen. Jeg kan specielt anbefale denne linsegryderet til sportsfolk, der har behov for ekstra energi.
Det er en let ret at forberede og smager utrolig godt. I Spanien anses den som en frokostforret, men hvis du spiser tidligt aftensmad, er det en god mulighed.
Linser med chorizo
Køkkenudstyr
- Lergryde eller anden type stegegryde
Ingredienser
- 600 g Linser
- 100 g Chorizo
- 3-4 Tomater
- 1 Løg
- 2 fed Hvidløg
- 2-3 dl Vand
- 3-4 spsk Olivenolie
- Pimentón
- Salt
Sådan gør du
Forberedelse af ingredienser
- Riv løg, tomater og hak hvidløg
- Skær chorizo i små stykker, enten i skiver eller terninger
Grydestegning
- Hæld lidt olivenolie i et lerfad eller i en gryde og tilføj hakket hvidløg
- Efter et par minutter tilføj hakket løg, pimentón, salt. Steg med lav varme i i fem minutter
- Tilføj revet tomat, lidt salt og lade det simrer i fem minutter
- Tilføj chorizo og lade det simrer i fem minutter
- Tilføj linserne og derefter vand så der lægger lidt væske ovenpå
- Prøvesmag og tilføj eventuelt lidt salt
- Lad retten simrer i 15-20 minutter, så er maden parat ?
De grønne linser, som jeg har, skal koge 35 – 40 min for at blive møre, hvilke linser bruger du?? Vh Sana
Hola Sana. Jeg bruger grønne linser, nogle gange køber jeg rå linser og andre gange kogte linser. Jeg har tilføjet en kommentar under opskriften om hvordan vi i Spanien normalt forbereder linserne før de kommer i gryderetten. Saludos, Kim