Lentejas con chorizo er en klassiker, der passer godt til koldt vejr, så medmindre du rejser til Spanien om vinteren, vil du nok ikke få serveret denne ret på restaurant. Men når sommeren er ovre, er der mange steder i Spanien, der har Linser med chorizo på menuen. Flere og flere spaniere forbereder deres egen madpakke, i stedet for at gå på restaurant til frokost, og denne linseret holder sig godt, så du kan sagtens forberede linserne dagen før og hvis der er noget tilovers, kan du lægge det i en tupper til dagen efter på arbejdet eller i skolen. Jeg kan specielt anbefale denne linsegryderet til sportsfolk, der har behov for ekstra energi.

Det er en let ret at forberede og smager utrolig godt. I Spanien anses den som en frokostforret, men hvis du spiser tidligt aftensmad, er det en god mulighed.

linser med chorizo

Linser med chorizo

Cocina en Casa
Lentejas con chorizo
4.5 fra 4 stemmer
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 45 min
Samlet tid 1 t
Ret Forret
Køkken Spansk
Antal 4 personer
Kalorier 380 kcal

Køkkenudstyr

  • Lergryde eller anden type stegegryde

Ingredienser
  

  • 600 g Linser
  • 100 g Chorizo
  • 3-4 Tomater
  • 1 Løg
  • 2 fed Hvidløg
  • 2-3 dl Vand
  • 3-4 spsk Olivenolie
  • Pimentón
  • Salt

Sådan gør du
 

Forberedelse af ingredienser

  • Riv løg, tomater og hak hvidløg
    grønne linser med chorizo
  • Skær chorizo i små stykker, enten i skiver eller terninger
    grønne linser med chorizo

Grydestegning

  • Hæld lidt olivenolie i et lerfad eller i en gryde og tilføj hakket hvidløg
    grønne linser med chorizo
  • Efter et par minutter tilføj hakket løg, pimentón, salt. Steg med lav varme i i fem minutter
    linser_chorizo_opskrift11
  • Tilføj revet tomat, lidt salt og lade det simrer i fem minutter
    linser_chorizo_opskrift12
  • Tilføj chorizo og lade det simrer i fem minutter
    linser_chorizo_opskrift14
  • Tilføj linserne og derefter vand så der lægger lidt væske ovenpå
    linser_chorizo_opskrift17
  • Prøvesmag og tilføj eventuelt lidt salt
    linser_chorizo_opskrift18
  • Lad retten simrer i 15-20 minutter, så er maden parat ?
    linser_chorizo_opskrift44

Noter

Der er mange varianter af denne ret og du kan variere med flere grøntsager i form af gulerødder og kartofler.
Denne ret er god til tupper og kan sågar fryses hvis der er noget tilovers.
Hvis du forbereder retten nogle timer før så er det ikke nødvendigt at sætte den i køleskabet, men bare dække fadet med et låg. Og hvis du forbereder den dagen før og sætter den i køleskabet så husk at tage den ud et par timer før den skal opvarmes.
Forberedning af rå grønne linser: Læg de rå linser i koldt vand 4 – 12 timer og skyl dem bagefter. Derefter skal linserne koges cirka 30-40 minutter alt efter størrelse og typen af linse. Læg linserne i en skål og de må gerne stå nogle timer før de skal i gryderetten så smagen af linserne bliver bedre.

Nutrition

Calories: 380kcal

2 kommentarer til “Linser med chorizo”

  1. De grønne linser, som jeg har, skal koge 35 – 40 min for at blive møre, hvilke linser bruger du?? Vh Sana

    Svar
    • Hola Sana. Jeg bruger grønne linser, nogle gange køber jeg rå linser og andre gange kogte linser. Jeg har tilføjet en kommentar under opskriften om hvordan vi i Spanien normalt forbereder linserne før de kommer i gryderetten. Saludos, Kim

      Svar

Skriv en kommentar

Opskrift Vurdering