Varm chokolade
Chokolade er kendt som “gudernes mad,” og det var Christoffer Columbus (Cristobal Colón) den første europæer nogensinde, som smagte chokolade i Mexico for over 500 år siden. Senere bragte han chokoladen til Spanien, men det blev ikke en succes, indtil hans kollega Hernán Cortés et par årtier efter præsenterede chokoladen til den spanske konge med følgende forklaring “Når du drikker chokolade, kan du rejse en hel dag uden at blive træt og mætter så godt at man ikke bliver sulten”.
Det var spanske munke, de første i Europa som lærte Aztekernes metode fra Hernán Cortés, og senere begyndte de at blande den bitre chokolade med sukker, og pludselig var det en kæmpe succes i Spanien, som derefter udbredte sig i Europa de følgende århundreder. Dog tog det næsten 100 år før chokoladen blev indført i Italien, Frankrig og Tyskland som en eksklusiv drikkevare, men også som en medicin der blev solgt på apoteket.
Chokoladens popularitet blev så stor at den spanske flåde importerede store mængder chokolade fra Sydamerika til Spanien. Det var nok lidt af en overraskelse for piraterne som angreb fregatterne for at stjæle guld, og så finde kakao i stedet for, men de opdagede hurtigt at chokoladen havde høj markedsværdi og solgte varen over hele verden.
Englænderne begyndte at bruge mælk i blandingen, men i de spanske Churrerías forbereder man traditionelt varm chokolade hovedsageligt med mere vand end mælk og derfor er farve, konsistens og smag lidt anderledes.
Det er nok ikke helt tilfældigt at spanierne opfandt Churros kort efter at de begyndte at importere og producere chokolade som de første i Europa.
Varm chokolade
Ingredienser
- 300 g mørk chokolade
- 1 l mælk eller vand
- salt
- sukker
- Evt lidt kanel, vanille eller likør
Sådan gør du
- Skær chokoladen i mindre stykker og tilføj sukker efter behov
- Varm mælk/vand op i en gryde
- Tilføj chokolade, lidt salt og evt kanel, vanille eller likør
- Rør med en træske eller piskeris mens den simrer
- Vent til chokoladen er kølet ned og sæt den i køleskabet
- Tag chokoladen ud af køleskabet og varm den op i gryden
- ¡Listo!